index | kunstnere | utstillinger | nyhetsbrev | i pressen | nordiske kunstlinker | barokkminimalist | presserom | om oss | kontakt


Jone Skjensvold: 3rdperson
nordic art info, Oslo, 9 - 12 March 2006Utstilte arbeider / Works exhibited

Jone Skjensvold: Mehrdad - the master (c) 2006
Jone Skjensvold: Jonas, Fride, Sokrates, Anna og Terje (c) 2006
Jone Skjensvold: Synne (c) 2006
Nr1: Mehrdad - the master. HTML (2005)

Nr 2: Jonas, Fride, Sokrates, Anna og Terje. Macromedia Flash (2006) Nr 3: Synne. Macromedia Flash (2006)

+ Nr 4: Foto fra performance "Mehrdad - the master" fra Kunstbanken Hedmark, november 2005. C-print

For kjøpsinformasjon eller andre opplysninger om kunstverkene, vennligst ring 472 35 186, eller send en e-post: gallery@nordicart.info

3rdperson - en utforskning av portrettet

Billedkunstner Jone Skjensvold viser tre nye interaktive animasjonsarbeider i nordic art info fra 9. til 12. mars. Skjensvolds nystartede prosjekt "3rdperson" er en utforsking av portrettet og portrettering. I arbeidene som presenteres på utstillingen kombineres tekst, lyd, bilder og grafiske elementer. Ved å bruke et formspråk preget av bevegelse og interaktivitet søker han å tydeliggjøre portrettet som et møte mellom tre personer: betrakteren, den portretterte, og seg selv som formidler.

Første arbeid i denne serien er "Mehrdad – the master", utarbeidet i samarbeid med den portretterte, Mehrdad Baradaran. Situasjonen rundt det å bla i gamle fotoalbum, og tilhørende historiefortelling, danner rammen om dette arbeidet. Det har ved to tidligere anledninger blitt presen tert som "live portrett" i form av performance.

Det andre arbeidet,med tittelen "Jonas, Fride, Sokrates, Anna og Terje", er et gruppeportrett av en far og hans fire barn. Det består av rundt hundre bilder som vises i et utall av varierende konstellasjoner. Bildene er kombinert med sitater av de portretterte, og det hele er satt sammen til noe som kan minne om et "enarmet banditt"-spill. Betrakteren trykker på knapper og spiller seg gjennom portrettet.

Portrett nummer tre, "Synne" er bygget opp som en dialog bestående av msn-chat,e-post og sms-meldinger. Portrettet bærer preg av det lette og flyktige i disse kommunikasjons-kanalene, noe som skaper en sterk kontrast,da dette er en dialog fra det siste året i hennes unge liv.

EN KREVENDE BALANSEGANG I FORHOLD TIL FARE FOR UTLEVERING OG REALISME / FIKSJON
Skjensvold forteller at han i disse tre portrettene har jobbet i forhold til venner. Han har bygget arbeidene rundt mennesker han har kommet nært innpå, og arbeidsprosessen har vært en krevende balansegang i forhold til redigering, fare for utlevering,og realisme/fiksjon. Det er med stor spenning at han ser fram mot visningen, møtet med betrakteren, og i hvilken grad arbeidene formidler de portretterte og hans forhold til dem.

Jone Skjensvolds oeuvre er preget av arbeider som omhandler eksistensielle og åndelige problemstillinger. Hans arbeidsmetode er prosjektet, og hvert prosjekt har sin egen historie og utvikling i tid og form.Han vekt legger det formale i sitt kunstnerskap, og det grafiske har en sentral plass i alle prosjektene. Det prosjektet han har jobbet lengst med er Vincent Lunges Institutt,som i fjor feiret sitt femtenårsjubileum med en stor gruppeutstilling i Galleri Seilduken i Oslo.Videre jobber han med Idea, Atotal, nettgalleriet Schugacube, og nå portrettprosjektet 3rdperson.

Skjensvolds hjemmesider:
www.vincent-lunge.com

3rdperson websider:
www.vincent-lunge.com/3rdperson

Hanne Storm Ofteland
i samarbeid med Jone Skjensvold

copyright: tekster nordic art info © 2006 - kunstverk © 2006 de enkelte kunstnere